Hendriks Coffee
Direct koffie bestellen

Sneak Preview Jura Maart 2021

Jura heeft voor haar Premium partners speciaal een webinar georganiseerd voor de lancering van een nieuwe primeur in de koffiewereld, namelijk de Jura Z10!

Naast de aankondiging van de nieuwe Jura Z10, wordt ook de Jura ENA 4 gelanceerd. In dit artikel beschrijf ik de nieuwe producten van Jura;

  • De Jura Z10 – Hot & Cold
  • De Jura ENA 4
  • De Jura Glacette t.b.v. de glazen melkhouder

 

 

 

 

Jura Z10 -Hot & Cold

De Z-serie van Jura is altijd de basis van Jura geweest als het gaat om nieuwe innovaties en dat is ook waar de Z in het Duits voor staat; Zukunft (Toekomst). 

Met de Jura Z10 maakt Jura deze belofte zeker waar, want met de komst van de Z10 is Jura de eerste volautomaat met een cold brew functie. Daarnaast zijn er nog andere nieuwe innovaties in de Z10 doorgevoerd en hieronder zetten wij ze op een rijtje;

  • Cold Brew
  • Product Registration Grinder (P.R.G.)
  • 3D technologie (8ste generatie zetgroep)
  • Waterfilter
  • Design
Cold Brew

Wat is cold brew?

Zoals de term al vermoed wordt bij cold brew koffie de koffie geëxtraheerd met koud water waardoor je vele andere smaken (ook wel complexiteiten) kunt proeven aan de koffie dan voorheen.

Hoe werkt cold brew bij de Jura Z10?

Door middel van dus koud water en de regelbare pomp stroomt het water op laag tempo door de koffie heen waardoor je dus een lange extractietijd krijgt. Met koud water is het belangrijk dat het water langer in contact is met de koffie voor de perfecte smaakbalans tussen zuur, zoet en bitter.
Door het langzaam doorstromen van het water duurt de bereiding dan ook 2 tot 3 minuten voor de perfecte smaak. 

Product Registration Grinder (P.R.G.)

Waar de Professional Aroma Grinder zich al heeft bewezen in de Z-serie, heeft Jura nu verder geoptimaliseerd door deze automatisch verstelbaar te maken. Dit houdt in dat het nieuwe maalwerk de maalgraad aanpast naar de productkeuze.

Hoe werkt dit?

In de praktijk is dit een mooie toevoeging voor de kwaliteit en smaak van het gekozen product. Zo kun je voor espresso, cappuccino en latte macchiato een fijnere maalgraad kiezen waardoor er een betere smaak van de espresso komt.
Als je dan vervolgens weer koffie zet, dan zal de maalgraad weer grover worden voor betere extractie voor een normale kop koffie.

Dit is in de productinstellingen te configureren en per product eenvoudig instelbaar.

De techniek

Door middel van een klein motortje aan het maalwerk wordt deze automatisch door de machine aangestuurd en kun je deze niet meer met de hand verstellen.

3D Technologie (8ste generatie zetgroep)

Met de nieuwste zetgroep van Jura hebben ze een aanpassing gedaan waardoor de koffie gelijkmatiger geëxtraheerd wordt. Zo wordt het water op meerdere plekken in de zetkamer geïnjecteerd zodat de koffie in de gehele zetkamer gelijk verdeeld wordt en vandaar heet dit de 3D technologie. Hierdoor ontstaat een nóg betere en consistentere kop koffie!

Design & Waterfilter

Het design van de Z10 zal ook anders zijn dan de andere machines uit de Z-serie. Hierbij zien we dat het bonenreservoir mooi geïntegreerd is in het design en dat de watertank chique weggewerkt is aan de zijkant.

Met de nieuwe watertank heeft Jura tevens iets nieuws ontwikkeld, namelijk de waterfilterbuis in dezelfde kleur als de machine. In deze buis kun je het waterfilter plaatsen die vervolgens door middel van magneten zich in de watertank vastklikt. Hierdoor zit je waterfilter altijd goed en vast.

Prijs en kleuren

De beschikbare kleuren voor de Z10 zullen er 2 worden, de Aluminium White en de Aluminium Dark Inox.

De prijzen:

Jura Z10 Aluminium White € 2.499,00

Jura Z10 Alumninium Dark Inox € 2.899,00

 

Jura ENA 4 – Coffee Only

De Jura A1 heeft een nieuwe opvolger, namelijk de Jura ENA 4! De Jura ENA 4 is een koffiemachine die alleen koffie en espresso bereidt en een simpele bediening kent. Zet jij alleen koffie en espresso en drink je maximaal 5 kopjes per dag? Dan is de Jura ENA 4 perfect voor jou!

En de Prijs?

€ 699,00

 


 

Glacette t.b.v. glazen melkbeker

De glacette is de ideale en onmisbare aanvulling op de glazen melkhouder. De glacette houdt de melk in het glazen melkreservoir tot twee uur koel en biedt zo de optimale voorwaarden om van het perfecte kopje koffie met melk te genieten!

Door middel van een koelhuls wordt de melkbeker koud gehouden. De koelhuls kun je ‘s nachts in de vriezer leggen zodat je de volgende ochtend de melk koel kunt houden in de glacette.

De glacette is in het wit en het zwart verkrijgbaar voor €29,99!