Hendriks Coffee
Direct koffie bestellen

Fris en krachtig, de Espresso Martini!

Als liefhebber van koffie zou je deze verfrissende Espresso Martini eens moeten proberen. Deze krachtige & romige cocktail met een touch van vanille, is lekker als dessert, digestief of op een mooie zomerse dag.

De combinatie van ijs, vanille en koffielikeur geven een verfrissende afdronk, waarbij de wodka en de shot espresso de cocktail extra kracht geven.

Hieronder staat beschreven hoe u deze cocktail op een eenvoudige manier kan maken. Een goede koffieboon en een goede machine zorgen voor het beste resultaat. Zo is de Opera Prima van Marcafé uitermate geschikt als koffieboon voor een espresso. Daarnaast passen de fruitige tonen en rijke aroma’s erg goed bij een Espresso Martini.

Qua machine is de Jura Z10 ideaal om op een makkelijke en snelle manier heerlijke espresso te zetten.

Terug naar overzicht

 

Ingrediënten & Benodigdheden

Ingrediënten

  • 30ml Wodka
  • 30ml Koffielikeur (Bijvoorbeeld Tia Maria)
  • 5ml vanillesiroop van Monin
  • 1 shot verse Espresso (Marcafé Opera Prima)
  • Crushed Ice
  • Optioneel: Snufje zout & 3 koffiebonen

Benodigdheden

  • Cocktailshaker
  • Koffiezetapparaat met Espresso-functie
  • Een gekoeld Martiniglas
  • Een zeefje

 

Bereiding

    1. Zet een verse shot espresso en laat deze afkoelen
    2. Pak een de cocktailshaker en vul deze half met crushed ice.
    3. Voeg vervolgens de wodka, koffielikeur, vanillesiroop & de espresso toe.
      Optioneel: Voeg een snufje zout toe. 
    4. Schud de cocktailshaker goed en krachtig voor 30 seconden. 
    5. Schenk de cocktailshaker uit door een fijne zeef in een gekoeld martini glas.
      Optioneel: Garneer met 3 koffiebonen
    6. Proost!

 

Toch liever alcohol-vrij? Probeer de Virgin Espresso Martini

Ingrediënten

  • 2 Shots Espresso (Marcafé Opera Prima)
  • 20ml water
  • 15ml vanillesiroop van Monin
  • Crushed Ice
  • Optioneel:  3 koffiebonen

Bereiding

    1. Zet een verse shot espresso en laat deze afkoelen
    2. Pak een de cocktailshaker en vul deze half met crushed ice. Voeg dan de espresso, water en vanillesiroop toe. 
    3. Schud de cocktailshaker goed en krachtig voor 30 seconden. 
    4. Schenk de cocktailshaker uit door een fijne zeef in een gekoeld martini glas.
      Optioneel: Garneer met 3 koffiebonen
    5. Proost!