Hendriks Coffee
Direct koffie bestellen

Problemen met melk

De espressovolautomaten van Jura zijn vaak uitstekend geschikt voor de bereiding van een fijn melkschuim. Problemen ontstaan voornamelijk doordat er niet tijdig of niet grondig genoeg wordt schoongemaakt. Het is tevens raadzaam zo nu en dan de siliconen melkslang te vervangen. Hiervoor zijn de complete melkslangensets van Jura geschikt.

De volgende problemen met melk komen wij vaak tegen bij de Jura koffiemachines:

Wel melk, geen melkschuim

Dit duidt op een probleem met de aanzuiging van lucht. Het volautomatisch opschuimen van melk is een nauwkeurig proces. Wanneer er te veel of te weinig lucht in de melk komt, krijg je in beide gevallen geen melkschuim, maar alleen warme melk. Probeer allereerst de cappuccinotore te reinigen. Voor een goede reiniging kunt u gebruikmaken van onze melkreinigers.

Heeft het schoonmaken van de cappuccinotore niet tot een oplossing geleid? Probeer dan het luchtventiel te vervangen. Bovenin de ‘schoorsteen’ van de cappuccinotore zit een luchtventiel, als deze defect is laat dit onderdeel te veel of te weinig lucht door. Het luchtventiel is tevens inbegrepen bij de voordeelset melkslangen, HP1 en HP3.

Er wordt geen melk aangezogen

Verwijder de cappuccinotore en probeer melk te bereiden, als het goed is komt er stoom uit de zwarte koppeling op de machine. Is dit niet het geval dan kunt u proberen deze koppeling los te maken en schoon te maken. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op.

Komt er mooi stoom uit de koppeling, controleer dan de cappuccinotore, is deze schoon en zijn ook de slangetjes schoon? Voor een goede reiniging kunt u gebruikmaken van onze melkreinigers.

 

Terug naar overzicht

Bestel je melkreiniger eenvoudig via onze webshop

  • Op werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending vanaf €50,00
  • Gratis afhalen in Zevenaar of Nijmegen

Naar de webshop