JUST T No. 5 Organic Black Tea Earl Grey

Good old earl grey. Eén van de oudste theesmaken die er is, maar nog altijd populair! De smaak is fris, met dank aan de citroen aroma en de bergamot, een zure citrusvrucht. De keuze van deze organische zwarte thee is de perfecte partner bij taart of cake en zelfs in combinatie met een salade dressing! Het proberen waard…

Verpakkingseenheid: 25 theezakjes, per stuk geseald

Omverpakking: 6 x 25 zakjes

3,08 incl. btw

12 op voorraad

Want a discount? Become a member!
Vraag/showroom bezoeken?

Zwarte thee

Zwarte thee en groene thee komen voort uit dezelfde theeplanten. Echter, beide soorten thee worden anders verwerkt waardoor er een ander smaakprofiel wordt gecreëerd. Zwarte thee wordt in tegenstelling tot groene thee gefermenteerd. Hetgeen we bij thee fermenteren noemen is niets anders dan het laten oxideren van de theebladeren, dit gebeurd na het kneuzen van de theebladeren. De smaak veranderd door de oxidatie, maar ook de kleur van het theeblad.

Oorsprong

Zwarte thee staat sinds oudsher bekend om zijn oppeppende effect. Hoewel zwarte thee niet zoveel cafeïne bevat als koffie, voel je je na het drinken ervan toch fit en wakker. Naast cafeïne bevat zwarte thee ook mineralen zoals fluor en natrium.

Bereiding

Om de gewenste stoffen uit de zwarte thee te extraheren is het raadzaam heet water te gebruiken van 100°C en de thee 3 tot 5 minuten te laten trekken. Trekt de thee te lang, dan extraheer je ook ongewenste stoffen zoals tannine waar de thee erg bitter van gaat smaken.

Eigenschappen
Smaak

Organic Black Tea Earl Grey

Inhoud verpakking

25 zakjes

Verpakking

Theezakjes in envelop

Geen downloads beschikbaar.
Geen accessoires beschikbaar.
Geen reviews beschikbaar.
Uitgebalanceerde melanges van
Hendriks Coffee
proef onze koffie

Offerte aanvragen

Vul hieronder het formulier in en dan nemen wij contact met u op.

Ik heb een vraag

Heb je een vraag over dit product? Stel je vraag hieronder via het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op (binnen enkele uren reactie!)